Fericirea e ceva ce n-ai si dai ca sa ai!


Unul dintre motivele pentru care mi se zgribuleste subit sufletul si se strange ghem este cand vad o casa parasita, fie ca a fost inceputa si abandonata neterminata, fie ca a trait o vreme si apoi viata dinauntrul si din preajma ei s-a terminat. Casele au soarta, au suflet si au personalitatea lor proprie, care scapa creatorului si proprietarului ei.

Pentru ca o casa sa-ti ofere adapost si sa-ti incalzeasca sufletul si mintea, paradox, trebuie mai intai ocrotita de tine si incalzita de flacara sufletului tau. Nu-ti va da nimic daca nu-i dai tu mai intai din fiinta ta.

„Unde nu exista templu nu va fi nici acasa.” Thomas Stearns Eliot

De aceea ea mai intai trebuie sa fie pe masura ta. Pe masura ta si nu a vanitatii tale, sau a fanteziilor tale. Altfel n-o vei putea cuprinde cu sufletul, cu mintea, cu puterile tale si se va intoarce impotriva ta.

Trebuie sa iei in considerare ca ea va depinde de tine ca un copil neajutorat, in fiecare ceas si in fiecare clipa. Orice clipa de neatentie, de uitare, de indiferenta se va intoarce impotriva ta.

….
Voi reveni

„Sa am o casa, cu un semineu (il dorim atat demult ca l-am facut de-al nostru, am si romanizat cuvantul)”. O.K. Il vrei cu lemne, cum altfel…
Stii ce inseamna lemnele-combustibil? Poate pentru tine inseamna legaturica luata de la statia de benzina… Poate inseamna conteiner-ul de la Metro? Poate inseamna caruta lui nea Georghe cu ceva buturugi de salcam?! Poate camionul cu osie dubla sosit in zori, venit de sub munte?!!
Cine va aduce lemnele de-afara in fata semineului?… Liu-li, noua fata in casa? Ana, cea credincioasa familiei din vremea tineretii parintilor? Nea Grigore, barbatul Anei? EL, „el-ul” tau? De cate ori veti ajunge sa stati linistiti in fata focului?

Voi reveni si voi modifica pana voi reusi sa creez o imagine clara despre ce poate insemna o casa a ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s