Nasul meu si pluta arsa


Hm, am nasul stramb. Cred că mi se trage de la singura palmă pe care am luat-o în viața mea de la tata, Dumnezeu să-l ierte. Știa că are palma grea și s-a ferit să-mi contorizeze poznele de teamă să nu mă „calicească”. Odată însă …asta a fost.

Eram tare chinuită de nasul meu strâmb. Dacă n-ați observat din fotografii asta este. El e neatins, strâmb bine așa cum mi l-a confecționat tata. Mi-aduc aminte ca în liceu am plâns într-o zi de la începutul orelor până la sfârșit împreună cu colega mea de bancă: pe ea a pus-o gaia să folosească formula „pe nasul tău strâmb?”.

După ce am făcut ochii cât cepele că am putut fi lovită în punctul meu cel mai sensibil tocmai de către ea, colega mea de bancă, mi-au țâșnit lacrimile și am ținut-o așa o bucată de timp până când mi-am putut trage răsuflarea și i-am răspuns: „nu, pe gura ta de Josephine Baker” Ați înțeles ca invocam o persoană de culoare și că acela a fost momentul în care șuvoaiele ei de lacrimi s-au dezlanțuit. Ea era buzată tare.

Vindecarea a venit într-o fracțiune de secundă câtva timp mai târziu, tot în adolescență. Prietenul meu de atunci avea un amic care făcuse ceva box . Deși nu era un tip primitiv acesta nu se dădea în lături și de la câte o partidă adhoc de box dacă îl călca cineva pe ștaif. Din aceasta cauza fusese operat la nas și vârful nasului la el se manifesta cam ciudat. Când vorbea, vârful nasului se mișca în sus și în jos, aproape fâlfâia. Am observat și l-am întrebat dacă nu e complexat din cauza asta. Mi-a răspuns atât de spontan:”de ce aș fi? E nasul meu și asa e el!” încât mi s-a făcut brusc o lumina mare-n cerebel și mi-am spus și eu: da, dom’le, e nasul meu și asa e el. Nici ca am mai avut vreun gând măcar despre asta pana când… într-o zi, pe când mă plimbam cu verișoarele mele pe strada principală a unui orășel de provincie și când, un tip refuzat m-a gratulat:
– Ce nas ai! Parca ți-ar fi ars cineva plută sub el!
– Adică, ce vrei să spui?
– Păi nasul tău e asa, e în sus și la stânga!
– Da? O.K.!

5 gânduri despre “Nasul meu si pluta arsa

  1. Dumnezu sa-l ierte ca s-a dus de ceva vreme. N-a aflat niciodata ce problema am eu cu nasul, copiii nu spun chiar tot aşa că nu ştiu dacă i-a parut lui rau, dar ce ştiu este că nu pot spune că m-a bătut de prea multe ori la viaţa mea. Pe mine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s