Infiorare


Iarna grea a facut ca in ograda mea sa sufere cumplit trei trandafiri si Mana maicii Domnului care ne acopera gardul dinspre strada.

Mi-a secat sufletul cand am realizat ca s-au pierdut: urcatorul alb, trandafirul rosu numit Regina Bermudelor, trandafirul pe care eu il numesc „de Domnesti” si ca gardul nostru nu va mai fi verde si parfumat si va arata precum coastele unei camile moarte in desert.

Poarta mica fusese atat de imbratisata de liana incat trebuia sa cauti intrarea dar eu nu voiam s-o tundem pentru ca inca se mai putea deschide iar mie mi se parea ca intru in Tara Minunilor si, macar pentru cateva clipe, sunt Alice.

Nu mai povestesc toate trairile, golul din suflet, jalea cand veneam acasa sau plecam…

De trandafiri m-am rugat ca de Dumnezeu sa incolteasca si pana la urma sufletul mi-a tresaltat navalnic cand am vazut pe cel rosu un semn de viata. El si-a revenit, apoi urcatorul alb mi-a bucurat si el inima dar cel de Domnesti… parea incremenit in moarte. Am turnat galeti de apa, am sapat, m-am rugat de el zile in sir si l-am incurajat: „hai ca si tu poti”!

Intr-o dimineata, pe cioturile uscate si scorojite am vazut o frunzulita. Direct o frunzulita. Probabil mugurele era atat de minuscul incat a scapat privirii mele avide… Traieste! A fost sigurul si vulcanicul meu gand. Frunzulita era extrem de anemica, extrem… Dar…ma rugam in continuare.

Int-o zi, cand deja imi spuneam „ei, asta este!”, am vazut in jurul tufei, iesind direct din pamant varfurile unor lastari rosietici. N-o mai lungesc: a inviat ca pasarea Pheonix din propria cenusa.
…..
Poate ca ar fi o poveste banala dar iata ce s-a intamplat cu frunzulita minuscula de pe ciotul uscat si crapat:

Este mult mai mic decat pare aici. Pentru a realiza proportia priviti cum arata tufa in ansamblu:

Mentionez ca nu este vorba despre altoi si portaltoi pentru ca exemplarul a fost obtinut dintr-o floare luata dintr-o gradina din Domnesti de Arges.

Eu am incremenit de emotie si sufletul mi-e foarte tulburat si traduc asa: micul trandafir palid este darul pe care mi-l face batrana tulpina ca n-am lasat-o sa moara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s